Denna webbplats använder cookies för att förbättra din surfupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du bruket av cookies på din enhet såsom det beskrivs i våra Regler för cookies.
Boka nu

CLÁUSULA DE CONSENTIMIENTO WEB

De acuerdo con la Ley Estatutaria 1581 de 2012 de Protección de Datos y con el Decreto 1377 de 2013, se informa al usuario que los datos consignados en el presente formulario serán incorporados en una base de datos responsabilidad de HOTEL NOW S.A, siendo tratados con la finalidad de realizar, gestión administrativa, marketing y prospección comercial.
 
Es de carácter facultativo suministrar información que verse sobre Datos Sensibles, entendidos como aquellos que afectan la intimidad o generen algún tipo de discriminación, o sobre menores de edad.
 
La política de tratamiento de los datos del Titular, así como los cambios sustanciales que se produzcan en ésta, se podrán consultar a través del siguiente correo electrónico: PROTECCIONDATOS@NOWHOTEL.COM.CO De igual manera, la misma se mantendrán actualizada en la página web de la entidad, cuya dirección es www.nowhotel.com.co

Usted puede ejercitar los derechos de acceso, corrección, supresión, revocación o reclamo por infracción sobre los datos, mediante escrito dirigido a HOTEL NOW S.A a la dirección de correo electrónico PROTECCIONDATOS@NOWHOTEL.COM.CO, indicando en el asunto el derecho que desea ejercitar, o mediante correo ordinario remitido a la dirección: AVENIDA 9 NORTE #10N-74 CALI, VALLE DEL CAUCA.

POLÍTICA DE HOSPEDAJE CON MASCOTAS
 
  • Las mascotas domésticas de hasta 5Kg de peso, como los gatos y los perros, pueden alojarse con sus propietarios en HOTEL NOW S. A., por lo tanto HOTEL NOW S. A. se reserva el derecho a no admitir mascotas que pertenezcan a fauna protegida por las leyes nacionales y/o internacionales y/o que correspondan a especies en vía de extinción o cuyo hábitat natural corresponda a la vida silvestre o salvaje.
  • Cuando se trate de perros, estos no pueden pertenecer a las razas determinadas como peligrosas en el Código de Policía Nacional Colombiana.
  • Puede alojarse una (1) mascota por habitación.
  • En el momento de la reserva, el huésped debe informar al personal de recepción que habrá una mascota en su habitación.
  • En el momento del check-in el huésped debe firmar, huellar y entregar este documento al personal de Recepción.
  • Al momento del check-in, el huésped debe entregar copia del carnet de vacunación de su mascota, con el registro en regla y al día de todas las vacunas necesarias para proteger la vida del animal y de las personas que interactúan con él.
  • Durante la estadía, el huésped debe asegurarse de usar una correa o trasportín cuando su mascota salgan de la habitación.
  • El huésped se compromete a tener control sobre sus mascotas en todo momento, ya sea con una correa o trasportín.
  • Las mascotas no pueden permanecer solas en la habitación.
  • No se permiten mascotas en el área de desayuno (IRO BAR) ni en las instalaciones de lavandería o la fuente.
  • El huésped deberá coordinar con el personal de Recepción el servicio de limpieza de la habitación, ya que el personal del hotel no puede limpiar la habitación cuando el huésped o su mascota estén presentes.   Sugerimos programar el momento de la limpieza de la habitación dentro del horario establecido para este procedimiento.
  • El huésped se compromete a darle a su mascota los paseos necesarios para que permanezca tranquilo y sin estrés durante la estadía.
  • Por respeto a los demás clientes, el huésped será responsable de limpiar el excremento de su mascota y  de vigilarla en todo momento. Si la mascota es un gato, el huésped debe proporcionarle una caja de arena.
  • Si se considera que la mascota es peligrosa, dañina o perturbadora, la gerencia del hotel tendrá derecho a solicitarle al huésped que busque otro alojamiento inmediatamente. Asimismo, el hotel se reserva el derecho de contactar al servicio de control animal para retirar la mascota.
  • Si se han producido daños como consecuencia de la conducta de la mascota, el hotel podrá cobrar servicios y reparaciones adicionales.
  • El huésped se compromete a evitar que el animal se suba a las camas sofás, sillones, etc. Y si es costumbre, deberá  proteger nuestro mobiliario y/o lencería con una sábana de su propiedad.
  • El huésped no puede  secar o limpiar las patas de su mascota después de un paseo, con las  toallas y/o cualquier tipo de lencería del hotel.
  • El huésped nunca debe salir del hotel dejando a su mascota sola en la habitación.
  • Un perro y/o un gato bien educado es un buen compañero de viaje, pero aunque confíe plenamente de su mascota, tenga en cuenta que le está cambiando su entorno y el animal puede reaccionar de forma impredecible. Sugerimos estas prácticas para hacer la estadía más placentera: Una manta/toalla o camita del animal para dormir en la habitación. Su olor le tranquilizará del entorno extraño. – Comida, agua y sus recipientes. No siempre se encuentra la comida que le guste cuando viajas. - Bolsas de recogida de desechos. - La documentación del animal. Es recomendable que lleve una placa con sus datos en caso de fuga o pérdida. - Collar y correa.
  • A los perros les gusta marcar su territorio, el huésped no puede permitir que lo haga en la entrada del hotel o en la habitación, no ayudará que su estancia sea agradable.
  • CONDICIONES ECONÓMICAS: Se exige un depósito de $200 dólares en el check-in por posibles daños. En caso de que haya daños, el hotel se quedará con el importe completo del depósito. En caso de que los costes de los daños  superen los 200 dólares, el huésped  abonará el importe faltante.
  • El ladrido de perros o maullido de gatos pueden molestar a los huéspedes. Si deja su mascota en la habitación sin atención y haciendo ruido, la camarera sacará su mascota de la habitación y se le cobrará un cargo mínimo de USD $200. Se le cobrará un adicional de USD $50 por hora después de la tercera hora.
  • El huésped es  responsable de todos los daños a la propiedad y/o lesiones personales que genere su mascota.
  • El huésped  será responsable de la reparación y/o sustitución de cualquier artículo manchado o dañado por sus animales domésticos.
  • Usted está de acuerdo en respetar e indemnizar al HOTEL NOW S. A., de cualquier reclamo o daño relacionado con su mascota o animal doméstico durante su estancia en el hotel, incluido cualquier reclamación de terceros.
  • El huésped debe retirarse del hotel con su mascota una vez termine su estadía, en caso de realizar el check-out y abandonar el hotel sin su mascota, el huésped con este documento autoriza a Hotel Now S. A. a llamar  a la entidad encargada de protección animal en la ciudad de Cali, para que retire el animal abandonado.
  • El huésped certifica que se está hospedando con una mascota sana, sin parásitos, pulgas, garrapatas o cualquier otro tipo de plagas.
  • El huésped debe alimentar oportunamente a su mascota, con comida  adecuada para animales, bajo su cuenta y riesgo.
  • El huésped debe garantizar la imposición de los límites necesarios a su mascota para evitar contratiempos con otras mascotas y sus propietarios hospedados en el hotel.
  • El huésped debe garantizar el buen trato a su mascota y no someterlo a maltrato o imponerle comportamientos antinaturales.
  • El huésped debe garantizar que su mascota no está siendo obligado a participar en peleas callejeras y/o competencias ilegales y/o cualquier actividad que viole las normas de protección animal.
  •  El huésped debe garantizar que su mascota sea atendida por un médico veterinario en caso de enfermarse durante la estadía y a someterlo al tratamiento necesario para proteger su salud.
  • El huésped debe garantizar que la mascota es de su propiedad.
 

Sekretessregler

Träder i kraft: December 2017

Dessa sekretessregler gäller för www.nowhotel.com.co som ägs och drivs av Now Hotel. Sekretessreglerna beskriver hur vi samlar in och använder de personuppgifter som du anger på vår webbplats: www.nowhotel.com.co. De beskriver också vilka val du har gällande hur dina personuppgifter används och hur du får tillgång till och kan uppdatera dessa uppgifter. Vi kan komma att ändra dessa sekretessregler då och då så besök den här sidan regelbundet för att hålla koll på uppdateringarna

Vilka slags personuppgifter vi samlar in.

Personuppgifterna som vi samlar in är bland annat:

  • Ditt för- och efternamn, mejladress, telefonnummer och adress.
  • Kortuppgifter (korttyp, kortnummer, namn på kortet, utgångsdatum och säkerhetskod).
  • Information om gästers vistelser, som in- och utcheckningsdatum, särskilda önskemål, iakttagelser om dina preferenser (som rumstyp, faciliteter eller andra tjänster som används).
  • Information som du uppger angående dina preferenser gällande marknadsföring eller om du deltar i enkäter, tävlingar eller erbjudanden.

Även om du i slutänden inte gör någon bokning när du besöker vår webbplats så kan vi samla in viss information som t.ex. din IP-adress, vilken webbläsare du använder samt information om din dators operativsystem, applikationsversion, språkinställningar och vilka sidor du tittat på. Om du använder en mobil enhet kan vi även samla in data som identifierar din mobila enhet, enhetsspecifika inställningar och egenskaper samt information om latitud/longitud. När du gör en bokning registrerar vårt system hur och från vilka webbplatser du har gjort din bokning. Om denna data kan identifiera dig som fysisk person så anses datan vara personliga uppgifter och omfattas då av dessa sekretessregler.

Du kan alltid välja vilka personuppgifter (om några) du vill uppge. Om du väljer att inte uppge viss information så kan detta påverka dina transaktioner med oss.

Varför samlar vi in, använder och delar dina personuppgifter?

  • Bokningar: Vi använder dina personuppgifter för att slutföra och administrera din onlinebokning.
  • Kundtjänst: Vi använder dina personuppgifter för att erbjuda kundtjänst.
  • Gästrecensioner: Vi kan använda dina kontaktuppgifter för att bjuda in dig via mejl till att skriva en gästrecension efter din vistelse. Det här kan hjälpa andra resenärer att välja ett boende som passar dem bäst.
  • Marknadsföringsaktiviteter: Vi använder även din information för marknadsaktiviteter i enlighet med tillämplig lagstiftning.
  • Annan kommunikation: Det kan finnas andra tillfällen när vi kontaktar dig via mejl, post eller sms beroende på vilka kontaktuppgifter du delar med oss. Det kan till exempel innefatta:
    • Att svara på och hantera önskemål som du har gjort.
    • Om du inte har slutfört en bokning online så kan vi mejla en påminnelse till dig om att slutföra din bokning. Vi tror att den här extratjänsten är fördelaktig för dig då du kan fortsätta med bokningen utan att behöva göra en ny sökning eller fylla i dina bokningsuppgifter på nytt.
    • När du använder våra tjänster kan vi komma att skicka en enkät eller bjuda in dig att lämna en recension om din upplevelse av vår webbplats.
  • Juridiska skäl: I vissa fall kan vi behöva använda din information för att hantera och lösa juridiska tvister samt för utredningar och efterlevnad av lagar och regler.
  • Upptäcka och förhindra bedrägeri: Vi kan komma att använda personuppgifter för att upptäcka och förhindra bedrägerier eller andra oönskade aktiviteter.
  • Förbättring av våra tjänster: Slutligen använder vi också dina personuppgifter till analyser för att förbättra våra tjänster och användarvänlighet samt för att förbättra funktionaliteten och kvaliteten av våra online-resetjänster.

När vi använder dina uppgifter på ovanstående vis gör vi så på följande rättsliga grunder:

  • Upprätthållande av ett avtal: Dina uppgifter kan behöva användas för att upprätthålla ett kontrakt som du ingått med oss. Till exempel, när du använder våra tjänster för att genomföra en bokning online använder vi dina uppgifter för att fullgöra vår plikt att slutföra och hantera den bokningen i enlighet med det kontrakt som vi ingått med dig.
  • Legitima intressen: Vi kan komma att använda dina uppgifter för att värna om våra legitima intressen. Till exempel för att kunna erbjuda dig ett optimalt anpassat innehåll på vår webbplats, i våra mejlutskick och nyhetsbrev, för att förbättra och marknadsföra våra produkter, tjänster och innehållet på vår webbplats, samt för administrativa syften, för att motverka bedrägeri och av rättsliga skäl.
  • Samtycke: Med ditt samtycke kan vi använda dina personuppgifter för direktmarknadsföring. Du kan ångra ditt samtycke när som helst genom att kontakta oss på någon av adresserna i slutet av dessa sekretessregler.

Hur delar vi dina personuppgifter med utomstående parter?

  • Booking.com: Vi samarbetar med Booking.com B.V., beläget på Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Nederländerna (www.booking.com) (härefter Booking.com), för att erbjuda dig våra onlinebokningstjänster. Vi står för innehållet på den här webbplatsen och du gör bokningar direkt med oss, men bokningarna kommer att behandlas av Booking.com. Informationen som du anger på den här webbplatsen kommer således också att delas med Booking.com och dess affiliatepartners. Det kan inkludera personuppgifter som ditt namn, dina kontaktuppgifter, dina betalningsuppgifter, namnen på de gäster du reser med och andra preferenser som du specificerat under bokningen. För att läsa mer om Booking.com och dess företagsfamilj kan du besöka sidan Om Booking.com.
    Booking.com kommer att skicka ut ett bekräftelsemejl och ett mejl innan ankomst samt tillhandahålla information om området och boendet. Booking.com kommer dessutom att erbjuda dig internationell kundtjänst dygnet runt på fler än 20 språk från sina lokala kontor. Genom att dela dina uppgifter med personalen på Booking.coms globala kundtjänst kan de hjälpa dig bättre när du behöver det. Booking.com kan komma att använda dina uppgifter för tekniska, analytiska och marknadsföringsmässiga ändamål som beskrivs vidare i Booking.coms sekretessregler. Detta kan omfatta att din information även delas med andra medlemmar av Priceline Group (Agoda.com, Rentalcars.com och Kayak.com) för analys för att tillhandahålla dig med reserelaterade erbjudanden som kan vara av intresse för dig och för att erbjuda anpassad service. Om du har frågor om hur Booking.com använder dina personuppgifter kan du kontakta customer.service@booking.com.
  • BookingSuite: Dina personuppgifter kan komma att delas med BookingSuite B.V., beläget på Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Nederländerna (suite.booking.com) – företaget som driver den här webbplatsen. BookingSuite kommer att dela dina personuppgifter med Booking.com i de syften som beskrivits här ovan.
  • Utomstående tillhandahållare av tjänster: Vi kan komma att använda oss av andra tillhandahållare av tjänster för att bearbeta dina personuppgifter enbart å våra vägnar. Sådan bearbetning genomförs av olika skäl, till exempel för att ordna med betalning för bokningar, utskick av marknadsföringsmaterial eller hjälp med analyser. Dessa utomstående parter är bundna av konfidentialitetsklausuler och är inte tillåtna att använda dina personuppgifter i egna syften eller i något annat syfte.
  • Behöriga myndigheter: Vi tillhandahåller rättsvårdande myndigheter med personuppgifter enbart om vi är juridiskt bundna därtill eller om det är absolut nödvändigt för att förhindra, upptäcka eller utreda kriminella handlingar och bedrägeri.

Lagring av personuppgifter

Vi kommer att lagra dina personuppgifter så länge vi anser det vara nödvändigt för att kunna erbjuda dig tjänster, följa tillämplig lagstiftning (inklusive de gällande lagring av handlingar), lösa tvister med någon part och annat som är nödvändigt för att vi ska kunna utföra vår verksamhet. Alla personuppgifter vi lagrar omfattas av dessa sekretessregler.

Vilka säkerhetsåtgärder vidtas för att skydda dina personuppgifter?

I enlighet med tillämpliga dataskyddslagar vidtar vi vissa åtgärder för att förhindra oauktoriserad tillgång till, och felaktigt användande av, personuppgifter. Vi använder lämpliga affärssystem och åtgärder för att skydda de personuppgifter du lämnar ut till oss. Vi vidtar även säkerhetsåtgärder av teknisk och fysisk natur för att neka tillträde till och användande av de personuppgifter som lagras på våra servrar. Enbart auktoriserad personal har tillgång till personuppgifter i sitt arbete.

Hur kan du kontrollera dina personuppgifter?

Du har alltid rätt att se vilka av dina personuppgifter vi har sparat hos oss. Kontakta oss via nedan angivna mejladress och be att få se dessa uppgifter. Skriv "Request personal information" i mejlets ämnesrad så går det hela lite snabbare.
Du kan också kontakta oss om du tror att de personuppgifter vi har om dig är felaktiga, om du tror att vi inte längre har rätt att använda din personliga information eller om du har några andra frågor om hur dina personuppgifter används eller om dessa sekretessregler. Kontakta oss genom att skicka ett mejl eller brev till oss (kontaktuppgifter finns här nedanför). Vi kommer hantera din förfrågan i enlighet med tillämplig dataskyddslag.

Vem är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter?

Now Hotel, Av. 9A Norte 10N - 74, 760010 Cali, Colombia. Om du har några förslag eller kommentarer gällande dessa sekretessregler så kan du skicka ett mejl till juan@nowhotel.com.co.