Bu web sitesi gezinme deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek şu kısımda açıklandığı haliyle çerezlerin kullanımına izin vermiş olursunuz: Çerez Koşulları.
Hemen Yer Ayır

CLÁUSULA DE CONSENTIMIENTO WEB

De acuerdo con la Ley Estatutaria 1581 de 2012 de Protección de Datos y con el Decreto 1377 de 2013, se informa al usuario que los datos consignados en el presente formulario serán incorporados en una base de datos responsabilidad de HOTEL NOW S.A, siendo tratados con la finalidad de realizar, gestión administrativa, marketing y prospección comercial.
 
Es de carácter facultativo suministrar información que verse sobre Datos Sensibles, entendidos como aquellos que afectan la intimidad o generen algún tipo de discriminación, o sobre menores de edad.
 
La política de tratamiento de los datos del Titular, así como los cambios sustanciales que se produzcan en ésta, se podrán consultar a través del siguiente correo electrónico: PROTECCIONDATOS@NOWHOTEL.COM.CO De igual manera, la misma se mantendrán actualizada en la página web de la entidad, cuya dirección es www.nowhotel.com.co

Usted puede ejercitar los derechos de acceso, corrección, supresión, revocación o reclamo por infracción sobre los datos, mediante escrito dirigido a HOTEL NOW S.A a la dirección de correo electrónico PROTECCIONDATOS@NOWHOTEL.COM.CO, indicando en el asunto el derecho que desea ejercitar, o mediante correo ordinario remitido a la dirección: AVENIDA 9 NORTE #10N-74 CALI, VALLE DEL CAUCA.

POLÍTICA DE HOSPEDAJE CON MASCOTAS
 
  • Las mascotas domésticas de hasta 5Kg de peso, como los gatos y los perros, pueden alojarse con sus propietarios en HOTEL NOW S. A., por lo tanto HOTEL NOW S. A. se reserva el derecho a no admitir mascotas que pertenezcan a fauna protegida por las leyes nacionales y/o internacionales y/o que correspondan a especies en vía de extinción o cuyo hábitat natural corresponda a la vida silvestre o salvaje.
  • Cuando se trate de perros, estos no pueden pertenecer a las razas determinadas como peligrosas en el Código de Policía Nacional Colombiana.
  • Puede alojarse una (1) mascota por habitación.
  • En el momento de la reserva, el huésped debe informar al personal de recepción que habrá una mascota en su habitación.
  • En el momento del check-in el huésped debe firmar, huellar y entregar este documento al personal de Recepción.
  • Al momento del check-in, el huésped debe entregar copia del carnet de vacunación de su mascota, con el registro en regla y al día de todas las vacunas necesarias para proteger la vida del animal y de las personas que interactúan con él.
  • Durante la estadía, el huésped debe asegurarse de usar una correa o trasportín cuando su mascota salgan de la habitación.
  • El huésped se compromete a tener control sobre sus mascotas en todo momento, ya sea con una correa o trasportín.
  • Las mascotas no pueden permanecer solas en la habitación.
  • No se permiten mascotas en el área de desayuno (IRO BAR) ni en las instalaciones de lavandería o la fuente.
  • El huésped deberá coordinar con el personal de Recepción el servicio de limpieza de la habitación, ya que el personal del hotel no puede limpiar la habitación cuando el huésped o su mascota estén presentes.   Sugerimos programar el momento de la limpieza de la habitación dentro del horario establecido para este procedimiento.
  • El huésped se compromete a darle a su mascota los paseos necesarios para que permanezca tranquilo y sin estrés durante la estadía.
  • Por respeto a los demás clientes, el huésped será responsable de limpiar el excremento de su mascota y  de vigilarla en todo momento. Si la mascota es un gato, el huésped debe proporcionarle una caja de arena.
  • Si se considera que la mascota es peligrosa, dañina o perturbadora, la gerencia del hotel tendrá derecho a solicitarle al huésped que busque otro alojamiento inmediatamente. Asimismo, el hotel se reserva el derecho de contactar al servicio de control animal para retirar la mascota.
  • Si se han producido daños como consecuencia de la conducta de la mascota, el hotel podrá cobrar servicios y reparaciones adicionales.
  • El huésped se compromete a evitar que el animal se suba a las camas sofás, sillones, etc. Y si es costumbre, deberá  proteger nuestro mobiliario y/o lencería con una sábana de su propiedad.
  • El huésped no puede  secar o limpiar las patas de su mascota después de un paseo, con las  toallas y/o cualquier tipo de lencería del hotel.
  • El huésped nunca debe salir del hotel dejando a su mascota sola en la habitación.
  • Un perro y/o un gato bien educado es un buen compañero de viaje, pero aunque confíe plenamente de su mascota, tenga en cuenta que le está cambiando su entorno y el animal puede reaccionar de forma impredecible. Sugerimos estas prácticas para hacer la estadía más placentera: Una manta/toalla o camita del animal para dormir en la habitación. Su olor le tranquilizará del entorno extraño. – Comida, agua y sus recipientes. No siempre se encuentra la comida que le guste cuando viajas. - Bolsas de recogida de desechos. - La documentación del animal. Es recomendable que lleve una placa con sus datos en caso de fuga o pérdida. - Collar y correa.
  • A los perros les gusta marcar su territorio, el huésped no puede permitir que lo haga en la entrada del hotel o en la habitación, no ayudará que su estancia sea agradable.
  • CONDICIONES ECONÓMICAS: Se exige un depósito de $200 dólares en el check-in por posibles daños. En caso de que haya daños, el hotel se quedará con el importe completo del depósito. En caso de que los costes de los daños  superen los 200 dólares, el huésped  abonará el importe faltante.
  • El ladrido de perros o maullido de gatos pueden molestar a los huéspedes. Si deja su mascota en la habitación sin atención y haciendo ruido, la camarera sacará su mascota de la habitación y se le cobrará un cargo mínimo de USD $200. Se le cobrará un adicional de USD $50 por hora después de la tercera hora.
  • El huésped es  responsable de todos los daños a la propiedad y/o lesiones personales que genere su mascota.
  • El huésped  será responsable de la reparación y/o sustitución de cualquier artículo manchado o dañado por sus animales domésticos.
  • Usted está de acuerdo en respetar e indemnizar al HOTEL NOW S. A., de cualquier reclamo o daño relacionado con su mascota o animal doméstico durante su estancia en el hotel, incluido cualquier reclamación de terceros.
  • El huésped debe retirarse del hotel con su mascota una vez termine su estadía, en caso de realizar el check-out y abandonar el hotel sin su mascota, el huésped con este documento autoriza a Hotel Now S. A. a llamar  a la entidad encargada de protección animal en la ciudad de Cali, para que retire el animal abandonado.
  • El huésped certifica que se está hospedando con una mascota sana, sin parásitos, pulgas, garrapatas o cualquier otro tipo de plagas.
  • El huésped debe alimentar oportunamente a su mascota, con comida  adecuada para animales, bajo su cuenta y riesgo.
  • El huésped debe garantizar la imposición de los límites necesarios a su mascota para evitar contratiempos con otras mascotas y sus propietarios hospedados en el hotel.
  • El huésped debe garantizar el buen trato a su mascota y no someterlo a maltrato o imponerle comportamientos antinaturales.
  • El huésped debe garantizar que su mascota no está siendo obligado a participar en peleas callejeras y/o competencias ilegales y/o cualquier actividad que viole las normas de protección animal.
  •  El huésped debe garantizar que su mascota sea atendida por un médico veterinario en caso de enfermarse durante la estadía y a someterlo al tratamiento necesario para proteger su salud.
  • El huésped debe garantizar que la mascota es de su propiedad.
 

Gizlilik Bildirimi

Geçerlilik Tarihi: Aralık 2017

Bu gizlilik bildirimi, Now Hotel tarafından sahip olunup işletilen www.nowhotel.com.co için geçerlidir. Bu gizlilik bildirimi web sitemizde (www.nowhotel.com.co) verdiğiniz kişisel bilgileri nasıl toplayıp kullandığımızı açıklamaktadır. Bu bildirim ayrıca kişisel bilgilerinizi kullanmamızın yanı sıra bu bilgilere nasıl erişip güncelleyebileceğiniz hakkında size sunulan seçenekleri de açıklamaktadır. Farklı zamanlarda bu gizlilik bildirimini değiştirebiliriz. Bu nedenle güncellemelerden haberdar olmak için düzenli olarak bu sayfayı ziyaret edin

Topladığımız kişisel bilgi türleri

Topladığımız kişisel bilgi türleri arasında dahil olanlar:

  • Adınız, soyadınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız ve ev adresiniz;
  • Kredi kartı bilgileriniz (kart tipi, kredi kartı numarası, kart üzerindeki isim, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu);
  • Giriş ve çıkış tarihleri, yapılan özel talepler, hizmet tercihleriniz hakkındaki gözlemler (oda tercihleri, özellikler veya kullanılan diğer hizmetler dahil) gibi konuk konaklama bilgileri;
  • Pazarlama tercihleriniz hakkında verdiğiniz veya anketlere, yarışmalara veya promosyonlara katılarak sağladığınız bilgiler;

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde bir rezervasyon yapmasanız bile IP adresiniz, hangi tarayıcıyı kullandığınız ve bilgisayarınızın işletim sisteminin yanı sıra uygulama sürümü, dil ayarları ve size gösterilen sayfalar ile ilgili veriler gibi bazı belirli bilgileri toplayabiliriz. Mobil cihaz kullanıyorsanız mobil cihazınızı tanıtan verileri, cihaza özgü ayarlar ve özellikler ile enlem/boylam bilgilerini de toplayabiliriz. Bir rezervasyon yaptığınızda sistemimiz hangi yolla ve hangi web siteleri üzerinden rezervasyon yaptığınızı kaydeder. Eğer bu veriler sizi gerçek kişi olarak tanımlarsa bu veriler bu gizlilik bildirime tabi olarak kişisel bilgi olarak düşünülür.

Bize hangi kişisel bilgileri (varsa) vermek istediğinizi dilediğiniz zaman seçebilirsiniz. Bazı bilgileri sağlamamayı tercih ederseniz bizimle yaptığınız bazı işlemler etkilenebilir.

Kişisel bilgilerinizi neden topluyor, kullanıyor ve paylaşıyoruz?

  • Rezervasyonlar: Kişisel bilgilerinizi online rezervasyonunuzu tamamlamak ve yönetmek için kullanırız.
  • Müşteri hizmetleri: Kişisel bilgilerinizi müşteri hizmetini sağlamak için kullanırız.
  • Konuk değerlendirmeleri: İletişim bilgilerinizi konaklamanızdan sonra bir konuk değerlendirmesi yazmanız için e-postayla sizi davet etmek için kullanabiliriz. Bu sayede gezginler kendilerine en uygun konaklama birimlerini seçebilirler.
  • Pazarlama faaliyetleri: Bilgilerinizi ayrıca kanunen izin verildiği üzere pazarlama faaliyetleri için kullanırız.
  • Diğer iletişimler: Bizimle paylaştığınız irtibat bilgilerine bağlı olarak posta, telefon veya kısa mesajla sizinle iletişime geçtiğimiz bazı diğer zamanlar olabilir. Bunun birkaç nedeni olabilir:
    • Yaptığınız taleplere yanıt vermemiz ve bunlarla ilgilenmemiz gerekiyor olabilir.
    • Bir rezervasyonu online olarak tamamlamadıysanız, rezervasyonunuza devam etmeniz için size bir hatırlatma e-postası gönderebiliriz. Bu ek hizmetin size faydalı olduğuna inanıyoruz çünkü tekrar konaklama birimini aramak veya tüm rezervasyon bilgilerini sıfırdan doldurmak zorunda kalmadan bir rezervasyonu devam ettirmenize imkan sağlıyor.
    • Hizmetlerimizi kullandığınızda web sitemizdeki deneyiminiz hakkında bir değerlendirme sağlamanız için size bir anket veya davetiye gönderebiliriz.
  • Yasal amaçlar: Belirli durumlarda, yasal uyuşmazlıkları ele alıp çözümlemek, düzenleyici makamların soruşturmaları ve uygunluğu sağlamak için bilgilerinizi kullanmamız gerekebilir.
  • Dolandırıcılığı saptamak ve önlemek: Kişisel bilgilerinizi dolandırıcılığın ve diğer yasadışı veya istenmeyen faaliyetlerin saptanması ve önlenmesi için kullanabiliriz.
  • Hizmetlerimizi iyileştirmek: Son olarak da hizmetlerimizi iyileştirmek, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve online seyahat hizmetlerimizin işlevselliği ve kalitesini artırmak için kişisel bilgilerinizi kullanırız.

Yukarıda tanımlandığı haliyle bilgilerinizi işleme almak için aşağıdaki yasal dayanağa itibar ederiz:

  • Bir Sözleşmenin İfası: Bizimle olan sözleşmenizin ifası için bilgilerinizin kullanılması gerekebilir. Örneğin, online rezervasyon yapmak için hizmetlerimizi kullanırsanız, sizinle olan sözleşmemiz kapsamında o rezervasyonu tamamlama ve idare etme yükümlülüğümüzü yerine getirmek için bilgilerinizi kullanacağız.
  • Meşru menfaatler: Web sitesi, e-postalar ve bültenlerde size en uygun içeriği sağlamak, ürün ve hizmetlerimizin yanında web sitesi içeriğimizi iyileştirmek ve tanıtımını yapmak amaçlarının yanında idari, sahtecilik tespiti ve yasal amaçlar gibi meşru menfaatlerimiz için bilgilerinizi kullanabiliriz.
  • İzin: Belirli doğrudan pazarlama amaçları için kişisel bilgilerinizin kullanımında izninize dayalı hareket edebiliriz. Bu Gizlilik Bildiriminin sonundaki adreslerden bizimle iletişime geçerek istediğiniz zaman izninizi geri çekebilirsiniz.

Kişisel bilgilerinizi üçüncü taraflarla nasıl paylaşıyoruz?

  • Booking.com: Size online rezervasyon hizmetlerimizi sunabilmek için Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Hollanda'da yer alan Booking.com B.V. (www.booking.com) (bundan sonra Booking.com) ile ekip olduk. Biz bu web sitesine içerik sağlarız ve siz de doğrudan bizimle rezervasyon yaparsınız ancak rezervasyonlar Booking.com aracılığıyla işleme alınır. Bu web sitesine girdiğiniz bilgiler bu nedenle Booking.com ve iştirakleriyle de paylaşılacaktır. Bu bilgiler adınız, iletişim bilgileriniz, ödeme bilgileriniz, sizinle beraber seyahat eden konuklar ve rezervasyon yaparken belirlediğiniz tercihleriniz gibi kişisel bilgileri içerebilir. Booking.com kurumsal ailesi hakkında daha fazla bilgi almak için Booking.com Hakkında bölümünü ziyaret edin.
    Booking.com size onay e-postası ve varış öncesi e-postası gönderecek ve konaklama birimimiz ile bulunduğu bölge hakkında bilgiler sağlayacaktır. Booking.com ayrıca yerel ofislerinden 20'den fazla dilde 7/24 uluslararası müşteri hizmetleri de sunacaktır. Bilgilerinizi Booking.com'un global müşteri hizmetleri çalışanlarıyla paylaşmanız, desteğe ihtiyaç duyduğunuzda onların size yardımcı olabilmesine olanak verir. Booking.com bilgilerinizi Booking.com gizlilik koşulunda daha ayrıntılı açıklandığı üzere teknik, analitik ve pazarlama amaçları için kullanabilir. Bu aynı zamanda bilgilerinizin size ilginizi çekebilecek seyahatle ilgili fırsatlar sağlamak ve kişiselleştirilmiş bir hizmet sunabilmek için Priceline Group'un diğer üyeleriyle de (Agoda.com, Rentalcars.com ve Kayak.com) paylaşılabileceğini içerir. Kişisel bilgilerinizin Booking.com tarafından işleme alınması hakkında sorularınız varsa lütfen customer.service@booking.com adresinden iletişime geçin.
  • BookingSuite: Kişisel bilgileriniz bu web sitesini yöneten Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Hollanda'da yer alan BookingSuite B.V. (suite.booking.com) şirketiyle paylaşılabilir. BookingSuite kişisel bilgilerinizi Booking.com'a yukarıda açıklanan amaçlar doğrultusunda sağlayacaktır.
  • Üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları: Sadece kendi adımıza olmak üzere kişisel bilgilerinizi işleme almak için hizmet sağlayıcılarını kullanabiliriz. Bunu rezervasyon ödemelerine aracı olmak, pazarlama materyallerini göndermek veya analiz destek hizmetleri amaçlarıyla yapabiliriz. Bilgilerinizi işleme alan bu taraflar gizlilik koşullarına bağlıdırlar ve kişisel bilgilerinizi kendi amaçları veya diğer amaçlar için kullanamazlar.
  • Yetkili makamlar:Kişisel bilgileri kanun tarafından gerekli olduğu ölçüde veya kanunlara aykırı faaliyetler ve sahteciliğin önlenmesi, tespiti veya yargılanması için kesinlikle gerekli olması durumunda emniyet yetkilileri veya diğer resmi yetkililerle paylaşırız.

Kişisel Bilgilerin Saklanması

Size hizmetlerimizi sağlamak, geçerli kanunlara uymak (belge saklanmasıyla ilgili olanlar dahil), herhangi bir tarafla anlaşmazlıkların çözüme ulaştırılması ve diğer durumlarda işimizi sürdürmek için gerekli olduğu sürece kişisel bilgilerini saklarız. Sakladığımız tüm kişisel bilgiler bu gizlilik bildirimine tabidir.

Kişisel verilerinizi korumak için hangi güvenlik prosedürleri uygulanıyor?

Geçerli veri koruma kanunlarına uygun olarak kişisel verilere izinsiz erişim ve bu verilerin suistimalini önlemek için makul prosedürleri takip ediyoruz. Bize sağladığınız kişisel verileri korumak ve muhafaza etmek için uygun iş sistemleri ve prosedürlerini kullanıyoruz. Sunucularımızdaki kişisel verilere erişmek ve bu verileri kullanmak için de güvenlik prosedürlerinin yanı sıra teknik ve fiziksel kısıtlamaları kullanıyoruz.

Kişisel bilgilerinizi nasıl kontrol edebilirsiniz?

Sizin hakkınızda tuttuğumuz kişisel bilgileri gözden geçirme hakkınız her zaman bulunmaktadır. Aşağıda yer alan adresten bize bir e-posta göndererek kişisel verilerinizin özetini talep edebilirsiniz. İşleri biraz daha hızlandırmak için e-postanızın konu bölümüne lütfen "Kişisel bilgi talebi" yazınız.
Size ait elimizdeki kişisel bilginin doğru olmadığını ve kişisel verinizi daha fazla kullanma hakkımız olmadığını düşünüyorsanız veya kişisel bilginizin nasıl kullanıldığı ya da bu Gizlilik Bildirimi hakkındaki diğer tüm sorularınız için de bizimle iletişime geçebilirsiniz. Lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bize e-posta gönderin. Talebinizi ilgili veri koruma yasasına uygun olarak ele alacağız.

Kişisel verilerinizi işleme almaktan kim sorumludur?

Now Hotel, Av. 9A Norte 10N - 74, 760010 Cali, Kolombiya. Bu gizlilik bildirimi hakkında öneri ve yorumlarınız olması halinde juan@nowhotel.com.co adresine e-posta gönderebilirsiniz.